Yayın Tarihi: 22.05.2024 21:18

Türk Mutfağı Haftası, Dünden Bugüne Türk Mutfağı ve Isparta Mutfak Kültürü konulu panelle başladı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Demir moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Türk Mutfağı farklı açılardan ele alındı. ISUBÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Yılmaz’ın Tarihsel Süreçte Anadolu Coğrafyasında Mutfak Kültürü ile başlayan konuşmalar, Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Selman Bayındır’ın Osmanlı Saray Mutfağında Gül ve Gül Ürünleri konuşmasıyla devam etti. Ardından Isparta özelinde devam eden panelde Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şirvan Şen Demir Isparta Yöresel Yemeklerine ilişkin sunumunu gerçekleştirdi. SDÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Bakır’ın Isparta Mutfak Kültüründe Kullanılan Hazırlama ve Sunum Kapları sunumuyla panel tamamlandı.