“Çekirdekten Fincana: Kahve”
Moderatör Doç. Dr. Gökhan YILMAZ
ve panelistlerimiz; Doç. Dr. Ayşe ŞAHİN YILMAZ, Kurukahveci Necati-İşletme
sahibi Hasan SAYGICI, Kurukahveci Aziz-İşletme Sahibi Kadir ÖZTÜRK ve Kahvegül-İşletme
Sahibi Mehmet Fatih DEMİRTAŞ tarafından kahve bitkisinin buluşundan evlerimize
giriş serüvenine kadar çok kıymetli bilgiler paylaşıldı.
Değerli panelistlerimiz
tarafından; tarihsel süreçte kahvenin yeri ve öneminden, Türk
Kahvesinin üretim sürecinden, günümüzde gelişen teknoloji ile kahve kavurma çeşitliklerinden ve Lavanta Kahvesi ile Gül Kahvesinin üretim aşamasından bahsedildi.
Değerli moderatör ve
panelistlerimize Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK
tarafından plaket takdim edildi.
“Kahve Çekirdekleri ve Demleme
Yöntemleri”
Ardından Prof. Dr. Şirvan ŞEN
DEMİR ve Gloia Jean’s Meydan Avm İşletme Yöneticisi Burak USTA ile “Kahve
Çekirdekleri ve Demleme Yöntemleri” üzerinde söyleşi gerçekleştirildi. Kıymetli
öğrencilerimiz ve misafirlerimiz merak ettikleri konularda sorular sorup yanıtlar aldılar. Soru-Cevap kısmı ile son bulan
söyleşinin ardından kahve tadımına geçildi.
Her bir stantta kahve işleme ve demleme hakkında bilinmeyen bir husus daha öğrenirken keyifle kahveler tadıldı.
Etkinliğimizin son aşamasında Schiller
Kaffeerösterei- Barista Eğitmeni Mustafa Berkan YETİŞ tarafından
öğrencilerimize uygulamalı kahve eğitimi verilerek, eğitimini başarı ile tamamlayan
öğrencilerimize Schiller Kaffeerösterei tarafından sertifika verildi.
5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü Etkinliğinin
gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Gökhan YILMAZ
başta olmak üzere Doç. Dr. Fatma Doğanay ERGEN, Doç. Dr. Ayşe ŞAHİN YILMAZ,
Öğr. Gör. Bedia Ümmü GAFAR, Araştırma görevlilerimiz Emre YAŞAR, Hazal Ezgi GÜNDÜZ,
Merve Nur ÇAĞLAYAN, Fakülte Sekreterimiz Mehmet GÜZEL, Bircan SARIASLAN ve
öğrencilerimize teşekkür ederiz. Aynı zamanda Isparta Hilton Garden Inn, Schiller
Kaffeerösterei, Gloria Jena’s, Arabica Coffee, Kahvegül, Kurukahveci Aziz ve
Kurukahveci Necati’ye desteklerinden dolayı teşekkür eder iş birliğimizin
devamını temmenni ederiz.